Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012
Onirama - Δισκογραφία:



Οι ONIRAMA σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2000 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσαν και τα αρχικά πέντε μέλη τους: ο Θοδωρής, ο Κώστας, ο Δημήτρης, ο Διονύσης και ο Γιώργος. Αρχικά το όνομα του συγκροτήματος ήταν ‘MIXIN UP THE MEDICINE’, αναφορά σε ένα στίχο του Bob Dylan και αντικατόπτριζε το σχετικά ευρύ μουσικό φάσμα που κάλυπτε η μπάντα. Ο ενθουσιασμός και τα δυναμικά lives που χαρακτηρίζουν μέχρι και σήμερα τα μέλη του συγκροτήματος, ήταν τα στοιχεία που κέρδισαν αμέσως το κοινό της Θεσσαλονίκης. 

Το 2003 στη μπάντα προστίθεται ο Χρήστος και ξεκινάει μια σειρά εμφανίσεων στο Μύλο, στο Shark, στο Ρόδον Club στην Αθήνα και σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ. Στα μέσα της ίδιας χρονιάς, το συγκρότημα αλλάζει την ονομασία του σε ONIRAMA, μια σύνθεση των λέξεων "ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ".. 

Οι εμφανίσεις των ONIRAMA σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης από τον Οκτώβριο του 2004 κάνουν ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση και γίνονται talk of the town, ενώ παράλληλα το συγκρότημα δουλεύει τις δικές του συνθέσεις και αναζητά δισκογραφική εταιρία. Το τραγούδι τους ‘Χορός (Κλείσε τα μάτια)’ γίνεται γρήγορα hit και αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όποιον το ακούει. 

Τον Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφορεί από τη Lyra η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες» που περιέχει 10 τραγούδια με τον ιδιαίτερο ποπ- ροκ ήχο που ξεχωρίζει τη μπάντα άμεσα στην εγχώρια μουσική βιομηχανία. Για το δίσκο αυτό κερδίζουν την υποψηφιότητα στα Βραβεία Αρίων στην κατηγορία Ποπ Συγκρότημα. 

Τον Ιανουάριο του 2006 εξελίσσουν τη μουσική τους παρουσία συμμετέχοντας στο σύγχρονο ανέβασμα του μιούζικαλ ‘Φρουτοπία’ του Ευγένιου Τριβιζά, παίζοντας ζωντανά μουσική στην παράσταση που ανεβαίνει στην Αποθήκη του Μύλου σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Κωνσταντίνου Ρήγου ενώ δεν σταματούν όλη τη χρονιά τις εμφανίσεις τους σε διάφορα club της πόλης.

Τον Ιανουάριο του 2007 ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί το videoclip του νέου τους single «Μια μέρα θα ’ρθεις», διασκευή του γνωστού τραγουδιού του Μάικ Ροζάκη, σε νέο mix από τους Micro. Τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς εμφανίζονται μαζί με τον Αντώνη Ρέμο σε μια ξεχωριστή σύμπραξη για το Secret Concert που διοργανώνει το μουσικό κανάλι Mad και κλέβουν τις εντυπώσεις! Τότε ξεκινούν τις πρώτες τους live εμφανίσεις στην Αθήνα σημειώνοντας εντυπωσιακή επιτυχία. Το καλοκαίρι μαζί με τον Αντώνη Ρέμο περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα και σε κάποιες πόλεις του εξωτερικού. Το Δεκέμβριο του 2007 άρχισαν τις εμφανίσεις τους στο Cinema live stage club και κατάφεραν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να γίνουν το must see μουσικό γεγονός της Αθήνας, καθιερώνοντας το δικό τους, ιδιαίτερο στίγμα στη νυχτερινή διασκέδαση της πόλης. 

Τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφορεί το νέο τους άλμπουμ ‘Κλεψύδρα’, με τις σημαντικές υπογραφές του Λάκη Παπαδόπουλου  και του Νίκου Ζιώγαλα σε δύο τραγούδια. Το πρώτο single του άλμπουμ, ‘Η μπαλάντα του τρελού’, ανέβηκε στην κορυφή των charts κι έγινε το τραγούδι της διαφημιστικής καμπάνιας της Wind. Το καλοκαίρι οι Onirama περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα ενώ άνοιξαν τη συναυλία του Lenny Kravitz στο Terra Vibe. Στη συναυλία της Αθήνας που έκλεισε τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις, συνεργάζονται με τους Grand Avenue. Μέσα στο 2008 κερδίζουν το βραβείο του Καλύτερου Συγκροτήματος της χρονιάς τόσο στα MadVideoMusicAwards όσο και στα βραβεία του περιοδικού Status. Η ‘Κλεψύδρα’ γίνεται χρυσή και το ομώνυμο τραγούδι σκαρφαλώνει στην 1η θέση του επίσημου ραδιοφωνικού Music Control όπου και παραμένει για πολλές εβδομάδες. 

Τον Ιανουάριο του 2009 ξεκίνησαν οι εμφανίσεις τους στο Άνοδος Stage, εξελίσσοντας τη σκηνική τους παρουσία κι εμπλουτίζοντας το μουσικό τους ρεπερτόριο. Το Μάρτιο του 2009 οι Onirama γίνονται Κήρυκες του Εθελοντισμού ‘ΑΘΗΝΑ 2011’, για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics. Τον Σεπτέμβριο είναι ανάμεσα στους Έλληνες υποψηφίους για τα 2009 MTV Europe Music Awards ενώ τον Δεκέμβριο πραγματοποιείται το 9ο MadSecretConcert με τους Onirama και καλεσμένους την Giusy Ferreri, τους Akcent, την Chicago Mass Choir, την Τζώρτζια από τους Μπλε και τη Ζέτα Δούκα, σε ένα συναρπαστικό live με εμπνευσμένες διασκευές και συνεργασίες.

Λίγο πριν το τέλος του 2009, οι ONIRAMA κυκλοφορούν το κομβικό μουσικά γι’ αυτούς άλμπουμ το ‘Χωρίς αιτία’, καθώς και μία συλλεκτική κασετίνα σε περιορισμένα αντίτυπα. Το άλμπουμ περιλαμβάνει το τραγούδι ‘Επαναστάτης’, που οι Onirama έγραψαν για την ταινία του Στράτου Μαρκίδη ‘I love Καρδίτσα’ (σόλο κλαρίνο παίζει ο Πετρολούκας Χαλκιάς)και το οποίο έφτασε στις κορυφαίες θέσεις του ελληνικού chart. Το albumπεριείχε και επανεκτελέσεις γνωστών κομματιών των Onirama από κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, η  Αφροδίτη Μάνου, ο Μπάμπης Στόκας, ο Stereo Mike, ο Μύρωνας Στρατής, η Μελίνα Ασλανίδου, η  Τζώρτζια Κεφαλά  των Μπλε και η Ανδριάννα Μπάμπαλη, είτε μόνοι τους είτε σε ντουέτα με τους Onirama. Ο Λάκης Λαζόπουλος ερμηνεύει ένα καινούριο τραγούδι τους ενώ ο  Λάκης Παπαδόπουλος  τραγουδά μαζί τους τη «Γυριστρούλα» του. Σε αυτό το άλμπουμ περιλαμβάνεται και η rock ’n roll διασκευή των Onirama στον ‘Ύμνο των μαύρων σκυλιών’ του Λουκιανού Κηλαηδόνη που είχε πολύ θερμή αποδοχή από κοινό και κριτικούς. Οι Onirama συνεργάζονται επίσης με τη Χαρούλα Αλεξίου στο άλμπουμ της ‘Η αγάπη θα σε βρει όπου και να ’σαι’ και με το Διονύση Σαββόπουλο σε μία από τη σειρά μουσικών εκδηλώσεων που οργανώνει σε όλη την Αθήνα. 

Η χρονιά φεύγει  με 3 τραγούδια τους (‘Κλεψύδρα’, ‘Ο,τι δεν έχεις’, ‘Παραδώσου’)να συμπεριλαμβάνονται στο top 100 με τα δημοφιλέστερα ελληνικά και ξένα τραγούδια για το 2009. 
Το χειμώνα 2009-2010 συνεργάζονται με το Μιχάλη Χατζηγιάννη σε μία σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων στο REX. Τον Ιούνιο απέσπασαν για μια ακόμα χρονιά το βραβείο του Καλύτερου Συγκροτήματος στα MadVideoMusicAwards, ξεκινώντας δυναμικά την καλοκαιρινή τους περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την Έλενα Παπαρίζου. Παράλληλα, οι ONIRAMAδουλεύουν εντατικά στο φημισμένο studio … για την ηχογράφηση του άλμπουμ τους ‘Στη χώρα των τρελών’ με παραγωγό τον θρυλικό Greg Haver που έχει διακριθεί για τις συνεργασίες του, ανάμεσα σε άλλους με τους Manic Street Preachers, τη Melanie C και τον  Tom Jones, που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2010 και θεωρείται ένα ορόσημο της ελληνικής pop/rock σκηνής.

To2011 ξεκινάει δυναμικά με τις πολύ πετυχημένες live εμφανίσεις τους στον ολοκαίνουριο χώρο “Gazoo” ενώ το τραγούδι τους “Φτωχός” κατακτά την κορυφή του ελληνικού airplaychartκαι ξεπερνά το 1 εκατομμύριο viewsστο youtubeσε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Στα MadVideoMusicAwards τον Ιούνιο του 2011 κατακτούν και πάλι το βραβείο του Καλύτερου Συγκροτήματος για 4η συνεχόμενη χρονιά καθώς και το βραβείο για το καλύτερο RockVideoClip. 

Ως κήρυκες εθελοντισμού των Παγκόσμιων Αγώνων SpecialOlympics Αθήνα 2011 συμμετέχουν στην Τελετή Λήξης της διοργάνωσης στο κατάμεστο Kαλλιμάρμαρο Στάδιο, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού αλλά και αποθεωτικές κριτικές για τη μοναδική  τους εμφάνιση. Ακόμη  συμμετείχαν με μια μοναδική liveεμφάνιση στο “SpecialOlympicsGlobalYouthRally” με χιλιάδες αθλητές και κοινό από όλο τον κόσμο να χορεύουν στους ρυθμούς τους.

To καλοκαίρι του 2011 πραγματοποιούν το μεγαλύτερο summer tour της πορείας τους με ονομασία “ONIRAMA 10 ΧΡΟΝΙΑ LIVE” σε 35 πόλεις σταθμούς σε Ελλάδα και Κύπρο με εντυπωσιακή επιτυχία. Παράλληλα οι ONIRAMA κάνουν την πρώτη τους συνεργασία στο χώρο του κινηματογράφου ,όπου έγραψαν και ερμήνευσαν το soundtrack της ταινίας ,της Village, Νήσος 2 ‘Χαμένος θησαυρός’, που αποτελεί μια από τις πιο πετυχημένες ταινίες της χρονιάς. 

Οι sold out εμφανίσεις τους στο Τhe Underworld S Club @ Athinon Arena συνεχίζονται με τεράστια επιτυχία, με το συγκρότημα να συμπράττει on stage με το Σάκη Ρουβά σε ένα ξεχωριστό live show γεμάτο ενέργεια, πάθος, χορό και μοναδική επικοινωνία με το κοινό. 

Δισκογραφικά, οι Onirama μετά από τέσσσερα επιτυχημένα χρόνια συνεργασίας με τη Lyra, πλέον ανήκουν στο δυναμικό της μεγαλύτερης ελληνικής δισκογραφικής εταιρείας MINOS EMI και προετοιμάζουν τα επόμενα μουσικά τους βήματα.


"ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ" (2005)



01. Intro
02. Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες
03. Ο χορός (κλείσε τα μάτια)
04. Μια ζωή τόσο μικρή
05. Μια μέρα θα 'ρθεις
06. Γη και ουρανός
07. Ο παράδεισος είναι μακριά...
08. Στιγμές
09. Λευκά δωμάτια
10. Ονειροπαγίδα
11. Μέτρα τις μέρες
12. Ο χορός (club mix)
13. Ο χορός (unplugged)
14. Outro


"ΚΛΕΨΥΔΡΑ" (2008)




01. Intro
02. Κλεψύδρα
03. Maybe tonight
04. Το όνειρο
05. Όμορφη μέρα
06. Η μπαλάντα του τρελού
07. Ό,τι δεν έχεις
08. Παραδώσου
09. Σταυροδρόμι (συμμετέχει ο Νίκος Ζιώγαλας)
10. Μη μ' αφήσεις να σ' αφήσω
11. Καθρέφτης
12. Οι φόβοι του πρίγκιπα (ένα εμείς)
13. Αύγουστος
14. Outro


"ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ" (2009)




01. Eπαναστάτης
02. Ονειροπαγίδα – Μύρωνας Στρατής, Onirama
03. Λευκά δωμάτια – Τζώρζια Κεφαλά, Onirama
04. Όμορφη μέρα – Διονύσης Σαββόπουλος
05. Κλεψύδρα – Αφροδίτη Μάνου
06. Γη και ουρανός - Μελίνα Ασλανίδου, Onirama
07. Καουμπόυ – Λάκης Λαζόπουλος, Ονιράμα
08. Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών
09. Γυριστρούλα – Λάκης Παπαδόπουλος, Onirama
10. Καθρέφτης – Μπάμπης Στόκας, Onirama
11. Ο παράδεισος είναι μακριά – Stereo Mike, Onirama
12. Το όνειρο (Soumka mix)
13. Aύγουστος – Ανδριάνα Μπάμπαλη & Ονιράμα
14. Maybe tonight (demo)
15. Mια ζωή τόσο μικρή (live)
16. Παραδώσου (video version)
17. Eπαναστάτης (Ravaguer Soumka mix)
18. Ότι δεν έχεις (Playmen & Alex leon remix)
19. Kλεψύδρα (Playmen & Alex Leon Remix)
20. Ο χορός (κλείσε τα μάτια) (Playmen remix)
21. Μια μέρα θα ‘ρθεις (Remix by Micro)
22. Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες (Remix by onirama)


"ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ" (2010)




01. Ο φτωχός
02. Στη χώρα των τρελών
03. Δε με νοιάζει
04. Κομμένα σπαθιά
05. Δεν υπάρχεις
06. Εκεί για σένα εγώ
07. Όλο παίζω κι όλο χάνω
08. Αυτός
09. Turn back time
10. Μια μέρα στον αέρα
11. Turn back time (Dance version feat Mark Angelo)
12. Take me higher
13. Φυσικά μαζί (+Ε.Παπαρίζου)



"ΧΑΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ" (2011)


01. Χαμένος θησαυρός
02. Να την προσέχεις (feat Sanjuro - Mad vma mix)












  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Δημοσίευση σχολίου