Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Terror X Crew - Δισκογραφία
Οι Terror X Crew (Τέρορ Εξ Κρου), ή αλλιώς TXC, ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την ακραίου πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του,
για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από αντιεξουσιαστική μέχρι εθνικιστική. Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1992
από τους MCs Αρτέμη και Ευθύμη και τον DJ Alx, διαλύθηκε το 2002.
Οι Terror X Crew ξεκίνησαν ως ομάδα (crew) γκράφιτι το 1989. Το 1992 οι Αρτέμης (Φανουργιάκης) και Ευθύμης (Μίλλιος) συναντιούνται με τον DJ ALX (Βαλάντης Στραβαλέξης).
Το 1995 έχουν την πρώτη τους κυκλοφορία, το ομώνυμο maxi single/EP Terror X Crew, μια κυκλοφορία που έγινε από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Studio II Records
καθώς ο δίσκος δεν είχε γίνει δεκτός από τις μεγάλες. Μετά από 10.000 πωλήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα το συγκρότημα αφήνει τη Studio II για την FM Records.
Από τη νέα τους εταιρεία κυκλοφορεί το 1997 το πρώτο τους άλμπουμ μεγάλης διάρκειας Η πόλις εάλω, από το οποίο ξεχώρισαν κομμάτια όπως το πρώτο βίντεο κλιπ
(σε σκηνοθεσία DJ ALX) Δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει καθώς και τα δύο που ακολούθησαν, Μη φοβάσαι και Hip hop χούλιγκανς.
Το 1999 ακολουθεί το Η γεύση του μένους που όπως και το Η πόλις εάλω έγιναν χρυσοί δίσκοι.
Την ίδια χρονιά οι Terror X Crew επιλέγονται από τους The Prodigy για να εμφανιστούν πριν από τη δική τους εμφάνιση ως το μεγάλο όνομα του Rockwave Festival.
Το 2000 κυκλοφόρησαν το cd single Ξύπνιος μέσα στα όνειρα κάποιων άλλων, το βίντεο κλιπ του οποίου, σε σκηνοθεσία DJ ALX,
κέρδισε τον τίτλο Καλύτερο Ξενόγλωσσο Χιπ Χοπ Βίντεο από το γαλλικό κανάλι TV5. Το 2001 κυκλοφορούν τον δίσκο Έσσεται Ήμαρ που ήταν και ο τελευταίος τους.
Με τον δίσκο αυτό κινήθηκαν στιχουργικά ελληνοκεντρικά δηλώνοντας ότι στοχεύουν στην αφύπνιση του Έθνους, ακολούθησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2001 η βράβευση του συγκροτήματος
για την προσφορά του στην σύγχρονη ελληνική μουσική από τον Μάκη Βορίδη πρόεδρο του Ελληνικού Μετώπου στην γιορτή της νεολαίας του κόμματος.
Το Έσσεται Ήμαρ ήταν ένας δίσκος που τελικά δίχασε το κοινό του συγκροτήματος, με κάποιους να τους κατηγορούν ως εθνικιστές.
Την επόμενη χρονιά και μετά από διαφωνίες και αντιπαραθέσεις του ALX με τους Αρτέμη και Ευθύμη οι Terror X Crew διαλύονται.
Μέχρι σήμερα ο ALX ασχολείται με παραγωγές δίσκων άλλων Ελλήνων χιπ χοπ καλλιτεχνών, ενώ ετοιμάζει την κυκλοφορία ενός δίσκου με remix κομματιών των Terror X Crew.
To 2004 οι Αρτέμης και Ευθύμης μαζί με τον Έλληνα DJ Smartie Al σχηματίζουν το σχήμα Αρτέμης/Ευθύμης δημιουργώντας έτσι μια άτυπη συνέχεια των Terror X Crew.


Artist: Terror X Crew
Album: Δισκογραφία
Year: 1995 - 2008
Number of CD: 8 & 3 Singles
Audio Format: Mp3
Bitrate: 128-320Kbps

Albums:
1995 - Terror X Crew
1997 - Η πολις εαλω
1999 - Η γευση του μενους
2001 - Εσσεται ημαρ
2004 - Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν
2006 - Ετσι ειναι, γιατι ετσι παει
2007 - Ο διαλεχτος της αρνησης & ο ακριβογιος της πιστης
2008 - Πορτραιτα

Singles:
1999 - Η γευση του μενους(CD SINGLE)
2001 - Ξυπνιος μεσα στα ονειρα καποιων αλλων(CD SINGLE)
2004 - Οπως πρωτα(CD SINGLE)Δημοσίευση σχολίου