Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012
Magic de spell - Δισκογραφία:



Οι Magic De Spell είναι ένα ιστορικό ελληνικό ροκ συγκρότημα με 25 χρόνια παρουσίας στη μουσική σκηνή.
Δημιουργήθηκαν το 1980 από τους Θοδωρή Βλαχάκη (drums), Γιώργο Σκαρλάτο (μπάσο) και Αλέξη Κυριακάκη (φωνή).
Το 1981 κυκλοφόρησαν το EP «Nighmare» στην εταιρεία “Happening”.
Ακολούθησε η συλλογή ελληνικών συγκροτημάτων “Happening ΄82” όπου συμμετείχαν με δύο τραγούδια (“End Of Nirvana”καιCity Is Burning”).
Στην συνέχεια κυκλοφόρησαν τρία album (“A Body In A Snare” , “Kiss The Mirror” και “Cpt Blind”).
Το 1991 κυκλοφορεί το διπλό album “ A Story *The Best And The Rest)” που αποτελεί και το κλείσιμο της αγγλόφωνης περιόδου ενώ το 1992 συμμετέχουν στο album – συλλογή “ΡΟΔΟΝ Live”.
Η ελληνόφωνη περίοδος του γκρουπ άρχισε το 1993 με το album “Διακοπές Στο Sarajevo”.
Έγιναν ευρύτερα γνωστοί με τη διασκευή τους στο τραγούδι Γιώργου Ζαμπέτα “Ο Μαθητής” και στη συνέχεια έγιναν γνωστοί την εποχή του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία χάρη στο αντιπολεμικό τραγούδι τους “Sarajevo (Φώναξε)”.
Σ’αυτό και στο επόμενο LP είναι μαζί τους ο κιθαρίστας Νίκος Γεωργούλης.
Στο τέλος του 1995 κυκλοφόρησαν το δίσκο “ Νιψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν”.
Το 1997 κυκλοφορεί το mini album “Ο Φόβος Έχει Όνομα” όπου περιέχεται η διασκευή της “Mπαταρίας” του Νικόλα Άσιμου.
Το 1997 αποχωρεί ο, από το 1983 τραγουδιστής του συγκροτήματος, Ηλίας Ασλάνογλου.
Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφορεί το “Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών” που περιέχει το “Εμένα Οι Φίλοι Μου ” σε ποίηση της Κατερίνας Γώγου από το βιβλίο της ”3 κλικ αριστερά”,
με τραγουδιστή πλέον του συγροτήματος τον Κώστα Βούλγαρη.
Το Μάρτιο του 2000 κυκλοφορούν νέο δίσκο με τίτλο “Κόκκινο”.
Μελοποιούν το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη”Gala” και διασκευάζουν το “Βιετνάμ γιε γιε” του Διονύση Σαββόπουλου.
Το 2001 περιοδεύουν σε Ελλάδα και Κύπρο.
Το 2002 η περιοδεία συνεχίζεται περιλαμβάνοντας και τη Γερμανία.
Το 2004 αποχωρεί ο Νίκος Μαϊντάς και στο συγκρότημα προσχωρεί ο Αντρέας Λυγερός.
Τον Μάρτιο του 2005 φεύγει από την ζωή ο Τάσος Νισσόπουλος, κιθαρίστας του γκρουπ.
Στις 29 Ιουνίου 2005 γίνεται μεγάλη συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού για τα 25 χρόνια του συγκροτήματος ενώ μέσα στο 2005 κυκλοφορεί ο νέος δίσκος του συγκροτήματος «Ο Τελευταίος Επιζών».

Η σύνθεση του συγκροτήματος σήμερα είναι:
Θοδωρής Βλαχάκης (τύμπανα),
Νίκος Γεωργούλης (κιθάρες, φωνητικά),
Κώστας Βούλγαρης (φωνή),
Σταύρος Κωνσταντόπουλος (ηλεκτρικό μπάσσο),
Αντρέας Λυγερός (κιθάρες, φωνητικά).


Artist: Magic de spell
Album: Δισκογραφία
Year: 1981 - 1009
Number of CD: 12
Audio Format: Mp3
Bitrate: 128 - 320 Kbps


Δισκογραφία:

1981 - Nightmare(CD SINGLE)
1982 - A body in a snare
1984 - Kiss the mirror
1985 - CPT blind
1991 - A story-The best and the rest(Vinyl-2 LP)(2 CD)  (Δεν υπάρχει link στο Depositfiles)
1993 - Διακοπες στο Sarajevo
1995 - ΝΙΨΩΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
1997 - Ο φοβος εχει ονομα(CD SINGLE)
1998 - Τραμπαλα στις ταρατσες ετοιμορροπων κτιριων
2000 - Κοκκινο
2005 - Ο τελευταιος επιζων
2009 - Οκ πατερα











Δημοσίευση σχολίου